Moord en doodslag

En toen vond ik in de tuin een cocon van een voor mij onbekende vlinder ( ?? ) . Ik nam het blaadje mee naar binnen en stopte het in een potje . En jawel hoor , het was geparasiteerd door sluipwespjes . Na een aantal dagen braken ze door een gaatje naar buiten . De sluipwesp in kwestie zet zijn eitjes binnen de cocon af en zo groeit het jonge gespuis als kool , te koste van de gastheer overigens . Onder de tab “parasieten” zie je meer voorbeelden . De sluipwespjes zijn overigens niet groter als 2-3 mm , soortbepaling ? Ik zou het zo niet weten .

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: